Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Υπογραφές ενάντια στο τέλος ακινήτων

ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ 

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Πάνω από 2.500 υπογραφές πολιτών ενάντια στο ´χαράτσι´ της ΔΕΗ συγκέντρωσαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα συλλογικότητες και κινήσεις των Χανίων που αντιδρούν στο ειδικό τέλος ακινήτων.
Στο μεταξύ, ´άδικο και αντισυνταγματικό´ χαρακτήρισαν χθες τον συγκεκριμένο φόρο μέλη της ´Κίνησης Πολιτών ενάντια στο Χαράτσι´, ενώ υπογράμμισαν ότι ο Δήμος Χανίων θα πρέπει να τηρήσει τη δέσμευσή του για παροχή νομικής υποστήριξης σε κάθε πολίτη που θα κινηθούν διαδικασίες για να του κόψουν το ρεύμα. 
Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν χθες, μέλη του κινήματος ενάντια στο ´χαράτσι´ αναφέρθηκαν στις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, τονίζοντας παράλληλα ότι η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί μέρος της ´συνολικότερης αντίστασης του ελληνικού λαού ενάντια στο καθεστώς του μνημονίου´. 
´Το χαράτσι της ΔΕΗ είναι άδικο και αντισυνταγματικό και ο κόσμος δεν μπορεί να το πληρώσει´, επεσήμανε ο εκπαιδευτικός και μέλος της ´Κίνησης Πολιτών ενάντια στο Χαράτσι´, Αρης Ρέτος και πρόσθεσε ότι η κίνηση μαζί με άλλες συλλογικότητες και φορείς έχουν ήδη συγκεντρώσει χιλιάδες υπογραφές κατά του ειδικού τέλους ακινήτων, γεγονός που συνέβαλε καθοριστικά στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, ώστε ο Δήμος να παράσχει μαζί με τον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων νομική υποστήριξη στους πολίτες που κινδυνεύουν να τους κοπεί το ρεύμα.
«Σε αυτή τη φάση συλλέγουμε από τους πολίτες που πληρώνουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ -χωρίς το χαράτσι- τα αποκόμματα της είσπραξης και στο προσεχές διάστημα θα πιέσουμε τον Δήμο να τηρήσει την υπόσχεσή του. Αν δεν γίνει αυτό θα προχωρήσουμε σε εξώδικη ανακοίνωση προς τη ΔΕΗ, διότι σύμφωνα με τη σύμβαση της ΔΕΗ, αυτοί οι πολίτες έχουν καλύψει την υποχρέωσή τους απέναντι στην Επιχείρηση», ανέφερε ο κ. Ρέτος και συμπλήρωσε ότι ο αγώνας που γίνεται ενάντια στο ´χαράτσι´ έχει ήδη φέρει αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τη στάση των Δήμων, αλλά και συνδικαλιστικών οργανώσεων.  

ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ
Το μέλος της ´Κίνησης Πολιτών ενάντια στο Χαράτσι´ και ελεύθερος επαγγελματίας, Δημήτρης Σκιτζής, εξήγησε τον τρόπο που μπορεί κάποιος να πληρώσει τον λογαριασμό του ρεύματος χωρίς να καταβάλλει το ειδικό τέλος ακινήτων. 
«Για την πληρωμή της ΔΕΗ και όχι του χαρατσιού οι πολίτες μπορούν να πηγαίνουν στο Α.Τ.Μ. των Τραπεζών που έχουν λογαριασμό. Να επιλέγουν με την κάρτα ´πληρωμή ΔΕΚΟ´ και στη συνέχεια ´πληρωμή λογαριασμού ΔΕΗ´. Μετά να πληκτρολογούν τον ηλεκτρονικό κωδικό που υπάρχει πάνω στον λογαριασμό και να πληρώνουν μόνο το ποσό που αφορά την κατανάλωση ρεύματος. Επίσης, σε κάποιες Τράπεζες, όπως η Probank και Marfin, μπορούν να πάνε στο ταμείο και να πληρώσουν μόνο την κατανάλωση», επεσήμανε σχετικά ο κ. Σκιτζής. 
 
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Το μέλος της ´Κίνησης ενάντια στο χαράτσι´, Νίκη Λατινάκη, κάλεσε τον κόσμο ´να αντισταθεί μαζικά απέναντι στα χαράτσια´, ενώ Ανδρέας Μαλεφάκης, οικοδόμος στο επάγγελμα, τόνισε ότι οι αντιδράσεις θα αυξηθούν σταδιακά.  
´Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι μπορεί να αντισταθεί σε όλα αυτά τα άδικα και αντισυνταγματικά χαράτσια που μας βάζουν. Τώρα είναι στο ρεύμα, αύριο θα είναι στο νερό και αργότερα ίσως και στον αέρα που αναπνέουμε. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι έχει μια τεράστια δύναμη αρκεί να είμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι´, υπογράμμισε η κα Λατινάκη. 
´Οπως κάθε πολίτης νιώθω ότι αυτή η κυβέρνηση με αδικεί και γι’ αυτό προσπαθώ να αντισταθώ. Ολα τα προηγούμενα χρόνια είμασταν νομότυποι. Πληρώναμε φόρους, ήμασταν ενεργοί πολίτες, είχαμε μια υπόληψη. Εφόσον αισθάνθηκα ότι τη χάνω αυτή λόγω των κυβερνητικών αποφάσεων αποφάσισα κι εγώ να αντισταθώ, διότι θεωρώ ότι είναι πολύ άδικο να μου παίρνουν τα λιγοστά που είναι για την επιβίωσή μου´, σημείωσε ο κ. Μαλεφάκης και συμπλήρωσε τα συγκεκριμένα μέτρα πλήττουν όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
´Αυτή τη στιγμή είμαστε ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων που αντιστεκόμαστε αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι θα γίνουμε μια τεράστια μάζα που θα μας βρουν μπροστά τους και δεν θα έχουν καμία διέξοδο διαφυγής´.

Επικοινωνία με την ´Κίνηση´
Να σημειώσουμε ότι τα μέλη της ´Κίνησης Πολιτών ενάντια στο Χαράτσι´ ανέφεραν ότι όποιοι πολίτες επιθυμούν να πληροφορηθούν σχετικά με τη δράση της κίνησης, αλλά και τον τρόπο ώστε να πληρώσει κάποιος μόνο για την κατανάλωση του ρεύματος, μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 6986195310 και 6972287093.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου