Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

Κάλεσμα κατοίκων Ακρωτηρίου

Αγαπητέ μας συμπολίτη,
Εσύ, που ζεις στο Ακρωτήρι όπως κι εμείς, αν νιώθεις πως δεν αντέχεις άλλο τα εξοντωτικά χαράτσια, πως το ίδιο το κράτος αυθαιρετεί και υποκλέπτει όχι μόνο ό,τι κερδίζεις καθημερινά με τόσο κόπο αλλά και τα όνειρα και τις ελπίδες των παιδιών σου, σήκω!
Ενωμένοι είμαστε πολλοί. Τίποτα δεν μπορεί να μας φοβίσει παρά μόνο ίσως  η ίδια η απάθειά μας μπροστά στην καταστροφή. Αφήνοντας στην άκρη την κομματική μας ταυτότητα, όλοι ανεξαιρέτως, αλληλέγγυοι, μπορούμε να μιλήσουμε την κοινή γλώσσα του σημερινού ανθρώπου, του απλού πολίτη που θέλει να αντισταθεί.
Τους προηγούμενους μήνες, η λαϊκή συνέλευση των κατοίκων Ακρωτηρίου ξεκίνησε συγκεκριμένες δράσεις και θα συνεχίσει να συγκαλείται για να αντιμετωπιστούν και τα μέτρα που έπονται. Μέτρα αντισυνταγματικά που επιχειρείται να επιβληθούν αυταρχικά και εκβιαστικά. Γι' αυτό και αντιστεκόμαστε μέχρι την κατάργησή τους.
Μία από αυτές τις δράσεις είναι ο συντονισμός των ενεργειών μας με άλλες περιοχές των Χανίων ενάντια στα χαράτσια. Δηλαδή, το τέλος στα ακίνητα, το τέλος επιτηδεύματος και την έκτακτη εισφορά. Σε καλούμε να αντισταθείς μαζί μας. Να δώσουμε όλοι μαζί ένα τέλος στην καταστροφή της χώρας και την εντεινόμενη οικονομική εξαθλίωση.
•        Σε καλούμε να μην πληρώσεις άλλα χαράτσια γιατί απλά, τους ανοίγεις την όρεξη για να σου πάρουν κι άλλα. Αυτή η αφαίμαξη δεν πρόκειταν να σταματήσει ποτέ και πουθενά, αν δεν τη σταματήσουμε εμείς. Μην πληρώσεις, δείχνοντας έμπρακτα την αντίθεσή σου στην καταρράκωση των δημοκρατικών θεσμών και στη μεθοδευμένη οικονομική καταστροφή της χώρας με την επίκληση επαχθών και απεχθών χρεών. Ακόμη κι αν έχει ήδη πληρώσει, υπάρχουν δυνατότητες να αντισταθείς διεκδικώντας, μαζί με μας, την αναγνώριση της αντισυνταγματικότητας των μέτρων και την επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλες.
•        Σε καλούμε να συστρατευθείς μαζί μας για να αποτραπεί κάθε προσπάθεια εκφοβισμού ή εκβιασμού όσων θέτουν σε προτεραιότητα την αξιοπρέπεια του λαού και την υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών και αρνούνται να υποκύψουν σε μέτρα που αποφάσισαν ξένα κέντρα με στόχο την εξαθλίωσή μας και την καταλήστευση του εθνικού μας πλούτου
•        Σε καλούμε σε αγωνιστική επαγρύπνηση και άμεση ειδοποίησή μας σε κάθε περίπτωση που πέφτει στην αντίληψή σου και αφορά ενέργειες όπως η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, πλειστηριασμού της περιουσίας συμπολιτών μας κ.λ.π.
•        Σε καλούμε να διαβάσεις τις οδηγίες που σου δίνουμε σε αυτό το φυλλάδιο και να απευθύνεσαι στα ονόματα των υπευθύνων που δίνουμε για κάθε περίπτωση.
•        Σε καλούμε, τέλος, να ενεργοποιηθείς κι εσύ ώστε να ενημερωθούν κι άλλοι συμπολίτες μας στο Ακρωτήρι. Δώσε φωτοτυπίες αυτού του φυλλαδίου στους φίλους και τους γνωστούς σου. Διέδωσε τις πληροφορίες που δίνουμε. Κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται μόνος και αβοήθητος στις δύσκολες μέρες που ζούμε και στις ακόμη δυσκολότερες που θα έρθουν. 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Εξόφληση λογαριασμού ΔΕΗ χωρίς καταβολή του τέλους ακινήτων
Μπορείς να πληρώσεις μόνο το  ποσό που αντιστοιχεί στο ηλεκτρικό ρεύμα  και τα πάγια τέλη (δημοτικά τέλη, ΕΡΤ) και όχι το χαράτσι, πληρώνοντας στο γκισέ συναλλαγών κάποιων τραπεζών (π.χ. Marfin, Παγκρήτια, ProBank κ.α.) ή σε καταστήματα τηλεπικοινωνιακών εταιρειών.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Κράτα την απόδειξη πληρωμής για να μας την προσκομίσεις.

Προσκόμιση αντιγράφων λογαριασμών και αποδείξεων πληρωμής
Μέλη της Συνέλευσης του Ακρωτηρίου συμμετέχουν στην Κίνηση Πολιτών των Χανίων Ενάντια στο Χαράτσι και συλλέγουν φωτοαντίγραφα των λογαριασμών της ΔΕΗ και των αποδείξεων πληρωμής προκειμένου να υποβάλλουμε, σε συνεργασία με χιλιάδες άλλους Χανιώτες και με έξοδα του Δήμου Χανίων που έχει δεσμευτεί για νομική υποστήριξη, ομαδική εξώδικη ανακοίνωση προς τη ΔΕΗ. Σημείωσε στο πίσω μέρος της φωτοτυπίας το ονοματεπώνυμο σου, το τηλέφωνο και το email σου, αν έχεις. Υπάρχουν καταστήματα στο Ακρωτήρι που συμμετέχουν στην προσπάθειά μας, συλλέγοντας αυτά τα φωτοαντίγραφα. Τα καταστήματα αυτά είναι:
•        Το μίνι μάρκετ στην Πλατεία Κουνουπιδιανών
•        Το μίνι μάρκετ ΟΛΑ στην οδό Αριστοτέλους, Κουνουπιδιανά
•        Το βιβλιοχαρτοπωλείο Χαρτοκίνηση απέναντι από τη στάση του Πολυτεχνείου

Οδηγίες για όσους έχουν ήδη καταβάλει εν όλω ή εν μέρει το τέλος ακινήτων
Αν έχεις πληρώσει έστω και μία δόση του τέλους ακινήτων, μπορείς να προσκομίσεις φωτοαντίγραφο του λογαρισμού ή των λογαριασμών που εξόφλησες μαζί με φωτοαντίγραφο των αποδεικτικών πληρωμής σημειώνοντας στο πίσω μέρος του φωτοαντιγράφου το ονοματεπώνυμό σου, το τηλέφωνο και το email σου αν έχεις. Μόλις οριστικοποιηθεί η διαδικασία που θα ακολουθηθεί (μέσω του Δήμου ή μέσω ιδιωτών δικηγόρων) θα σε ενημερώσουμε για να συμμετέχεις κι εσύ.
 
Τηλέφωνα επικοινωνίας
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείς να επικοινωνείς με τη Συντονιστική Επιτροπής Ακρωτηρίου στα τηλέφωνα: 6948044562 και 6937150345. Εναλλακτικά, μπορείς να επικοινωνείς με τα τηλέφωνα της Κίνησης Πολιτών Ενάντια στο Χαράτσι: 6986195310 (cosmote what's up) και 6972287093 (Wind).
Τηλέφωνα άμεσης ενημέρωσης σε περίπτωση προσπάθειας διακοπής του ρεύματος
Η Συνέλευση Ακρωτηρίου έχει δημιουργήσει ομάδα περιφρούρησης και αντίστασης. Αν διαπιστώσεις πως κόβουν το ρεύμα το δικό σου ή του διπλανού σου, ή ακόμα και σε περίπτωση πλειστηριασμού ακινήτου, μπορείς να μας ειδοποιήσεις αμέσως ώστε να εμποδίσουμε τη διακοπή ή να προσφέρουμε οποιαδήποτε άλλη βοήθεια. Τηλ. 6937150345, 6948044562, 6976051789, 6978469778, 6978469778,  6939354712.

Ηλεκτρονική ομάδα συντονισμού Ακρωτηρίου:  http://groups.google.com/group/akrotiri-chania
Ιστολόγιο ενημέρωσης: http://www.akrotiri-news.blogspot.com
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου