Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση - Ψήφισμα της Παγχανιώτiκης Συνέλευσης Πολιτών και Φορέων

Διακόσιοι πενήντα πολίτες μαζί με τους συλλογικούς φορείς που υπογράφουν ήμασταν παρόντες στην Παγχανιώτικη Συνέλευση ενάντια στα Χαράτσια και στις διακοπές ηλεκτροδότησης και δηλώνουμε:

Η κυβέρνηση θέλοντας να ικανοποιήσει την Τρόικα και τους τοκογλύφους για μία ακόμη φορά επιτίθεται στο λαϊκό εισόδημα επιβάλλοντας χαράτσια (σήμερα στην ιδιόκτητη στέγη, αύριο στην αγροτική γη). Φτάνει στο σημείο να απειλεί ακόμα και τη ζωή των πολιτών, λέγοντας «Πλήρωσε! Αλλιώς σ' αφήνω χωρίς ρεύμα κι άντε μετά να ζήσεις». Και μαζί με τις απειλές η «ενημέρωση»: Τάχα το 90% των πολιτών σπεύδει να πληρώσει χαράτσι. Όμως, ούτε οι απειλές, ούτε η πλαστή ενημέρωση έφεραν το αποτέλεσμα που θέλανε. Τα στοιχεία είναι αδιάψευστα, και επίσημα: Μέχρι σήμερα, σε 300.000 λογαριασμούς (αφορά 1 εκ. ανθρώπους), είτε λόγω αδυναμίας είτε λόγω ηθελημένης άρνησης, δεν καταβλήθηκε ο βαρύς, άδικος και παράνομος αυτός φόρος. Και κάθε μέρα που περνά ο αριθμός όσων λένε «όχι» αλλά κι αυτών που αδυνατούν να πληρώσουν μεγαλώνει. Κύριοι της κυβέρνησης και της Τρόικας, εξ ονόματος όσων δεν μπορούν να πληρώσουν σας λέμε «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος». Αλλά και για όσους δεν προφτάσατε να τους φέρετε στον «πάτο», σας λέμε ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ να μην αφήσουμε τα παιδιά μας νηστικά, ούτε τους ηλικιωμένους γονείς μας χωρίς φαΐ και φάρμακα. Δηλώνουμε, λοιπόν, ότι είμαστε απέναντί σας. Και αισθανόμαστε συμπάθεια και αλληλεγγύη με όλους όσοι αγωνίζονται ενάντια στα σχέδιά σας, αναζητώντας τρόπους για μια διαβίωση και ένα μέλλον με αξιοπρέπεια.
Συχνότατα επιδεικνύετε αξιοπρόσεκτη υποχωρητικότητα στους «δανειστές» (λέτε πως δεν έχετε κόκκινες γραμμές). Ωστόσο, απέναντι στο λαό θέλετε πάντα να φαίνεστε «αμετακίνητοι», με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Έτσι, και τώρα. Ενώ, ο λαός σας έδειξε πως δεν μπορεί και δεν θέλει να πληρώσει το χαράτσι, εσείς συνεχίζετε να απειλείτε τη ζωή του (με τη διακοπή ηλεκτροδότησης). Είμαστε, λοιπόν, υποχρεωμένοι να προστατέψουμε τη ζωή μας και γι’ αυτό στην Παγχανιώτικη Συνέλευση Πολιτών και Φορέων αποφασίσαμε τα εξής:

1.    Συγκροτούμε μαζικές επιτροπές ενεργητικής συμπαράστασης και εμποδίζουμε όποιον επιχειρεί να κόψει το ρεύμα. Ομάδες τεχνικών αναλαμβάνουν την επανασύνδεση και την ευθύνη γι’ αυτήν. 

2.    Καταθέτουμε ομαδικό εξώδικο προς την ΔΕΗ (καθιστά όσους εμπλακούν στο κόψιμο ρεύματος υπεύθυνους έναντι οποιασδήποτε βλάβης -υλικής ή ανθρώπινης- προκληθεί εξαιτίας της διακοπής και επιφυλάσσεται για άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος).

3.    Διοργανώνουμε Συλλαλητήριο ενάντια στα χαράτσια και τη διακοπή ηλεκτροδότησης (Πέμπτη 2/2 στις 18:30, Δημοτική Αγορά).

4.    Οργανώνουμε ζωντανές παρεμβάσεις μέσα στις γειτονιές των Χανιών (Τρίτη 31/1 και Τετάρτη 1/2) με σκοπό να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για το συλλαλητήριο της Πέμπτης 2/2, αλλά και για να διευρύνουμε, ακόμα περισσότερο, την απήχηση του κινήματός μας.
 
5.    Δημοσιεύουμε επιστολή με την οποία καλούμε τους τεχνικούς (της ΔΕΗ ή τους ιδιώτες) καθώς και τη διοίκηση της ΔΕΗ, να μην προβούν σε καμία διακοπή. Ειδικά στους εργαζόμενους της ΔΕΗ θα θυμίσουμε και θα ζητήσουμε να εφαρμόσουν την απόφαση της ΓΕΝΟΠ για μη συμμετοχή τους στο κόψιμο ρεύματος.

6.    Μαζική Παράσταση διαμαρτυρίας και επίδοση αυτής της επιστολής στη διοίκηση της ΔΕΗ (Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 9 π.μ). Η επιστολή επιδίδεται με παράσταση διαμαρτυρίας και σε κάθε ιδιώτη εργολάβο για τον οποίο γίνεται γνωστό ότι αναλαμβάνει το παράνομο έργο της διακοπής ηλεκτροδότησης.

7.    Επικοινωνούμε με όσους συλλογικούς φορείς δεν έχουμε ακόμα επικοινωνία και όπου υπάρχει ανταπόκριση αναλαμβάνουμε κοινές πρωτοβουλίες. Επιδιώκουμε συμπόρευση με τα σωματεία εργαζομένων, ειδικά με αυτό της ΔΕΗ.

8.    Συντονίζουμε δράσεις και πρωτοβουλίες με αντίστοιχες κινήσεις σε παγκρήτιο επίπεδο.

9.    Συμβάλλουμε στη δημιουργία επιτροπών και συνελεύσεων σε κάθε γειτονιά.

10.    Δημιουργούμε τηλεφωνικό κέντρο, (τρία τηλέφωνα: cosmote, vodafone, wind) σε κάθε γειτονιά. Περιστατικά διακοπής, παρενόχλησης ή ό,τι άλλο καταγγέλλονται στα αυτά τα τηλέφωνα.

11.    Δημιουργούμε σύστημα ενημέρωσης - αντιπληροφόρησης (αξιοποιώντας το Internet)

12.    Συντάσσεται κείμενο πρακτικών οδηγιών με τίτλο κάτι σαν π.χ. «Τι κάνω σε περίπτωση που αντιληφθώ ότι…»

13.    Τυπώνουμε αυτοκόλλητα με τα χρήσιμα τηλέφωνα.

                         Είμαστε πολλοί. Έχουμε δίκιο. Είμαστε αποφασισμένοι. Θα νικήσουμε! 

Καλούμε, όλους όσοι θέλουν να εμπλακούν στην εφαρμογή των αποφάσεων να βρεθούμε την            
Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στις 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.
 

Παράλληλα: Δεν πληρώνουμε χαράτσια (όσοι πληρώσαμε πρώτη δόση δεν πληρώνουμε τη δεύτερη).

Για επικοινωνία και ενημέρωση: 697.228.70.93 (vodafone), 698.619.53.10  (cosmote).

ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ - ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Οι φορείς (αλφαβητικά) που συνυπογράφουν το ψήφισμα της Παγχανιώτικης Συνέλευσης ενάντια στα χαράτσια 
Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων
Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Χανίων
ΕΛΜΕ Ν. Χανίων
Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Χανίων
ΕΠΑΜ Χανίων
Κίνηση Πολιτών Ενάντια στα Χαράτσια
Κοινωνική Κουζίνα
Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών
Παράταξη «Μαχόμενοι Μηχανικοί» του ΤΕΕ Δ.Κ.
Πρωτοβουλία Πολιτών Κισσάμου & Σελίνου
Πρωτοβουλία Πολιτών Σφακίων
Σπίθα Αποκορώνου
Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων
Σύλλογος Εργαζομένων Γεν. Νοσοκομείου Χανίων
Σύλλογος Εργαζόμενων Ατμ/Ηλ. Σταθμού Ξυλοκαμάρας
Σύλλογος Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκής
Συνέλευση Κατοίκων Ακρωτηρίου
Συνέλευση Κατοίκων Αμπεριάς
Συνέλευση Κατοίκων Βαρυπέτρου
Συνέλευση Κατοίκων Νέας Χώρας
Συνέλευση Κατοίκων Χαλέπας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου